PYSZNE GŁOSOWANIE – Ty decydujesz, my nagradzamy

Poprosiliśmy sześć polskich blogerek kulinarnych o podzielenie się z nami najlepszymi przepisami. Wszystkie inspiracje kulinarne są łatwe w wykonaniu, a przede wszystkim smakowite. Wybierz tę, w której zakochałeś się od pierwszego wejrzenia, i wygraj markowe akcesoria pomocne w wykonaniu przepisu!

AKTUALIZACJA

Znamy już zwycięzcę! Najwięcej głosów zdobył przepis na tatara ze śledzia z jabłkiem i ogórkiem na carpaccio z buraka (F), którym podzieliła się z nami Dominika z Kulinarnych Bezdroży. Natomiast 9-częściowy zestaw kuchenny Nest marki Joseph Joseph trafia do Anety z Wrocławia. Serdecznie gratulujemy i życzymy smacznego!

NLxxxxxx-pl-contest-final-banner

 

Jak wziąć udział?

1. Zapoznaj się z pysznymi inspiracjami blogerek.

2. Wybierz swój ulubiony przepis i zagłosuj w komentarzu, pisząc dlaczego.

3. Zwycięzca zostanie wybrany spośród osób, które zagłosują na przepis z największą ilością głosów. Zabawa trwa do środy 25 marca, a ogłoszenie wyników nastąpi w sobotę 28 marca 2015 w naszym newsletterze.

Co możesz wygrać?

Akcesoria kuchenne potrzebne do przygotowania zwycięskiego dania. W każdym z przepisów znajdziesz informację, jakie produkty z Bonami sugerowane są przez autorki przepisów – walczyć więc będziesz o przedmiot znajdujący zastosowanie w przepisie, na który głosujesz!

Na który przepis pysznie głosujesz?

A) Kiełbasa zapiekana z batatami i serem pleśniowym

Małgosia, Karmelowy.pl

Małgosia, Karmelowy.pl - Kiełbasa zapiekana z batatami i serem pleśniowym

Przepis A: wygraj stojak na łyżki i łopatki kuchenne, Elevate Wood Carousel, beżowy

B) Sałatka caprese

Marta, marta-gotuje.pl

Marta, marta-gotuje.pl - Sałatka caprese

Przepis B: wygraj komplet noży w magnetycznym stojaku Massif

C) Pasta z fasoli i ciecierzycy

Amelia, Vegeluv.org

 

Amelia, Vegeluv.pl - Pasta z fasoli i ciecierzycy

Przepis C: wygraj pojemnik Fido marki Bormioli Rocco

D) Sałatka warzywna z kaszą gryczaną

Gosia, codojedzenia.pl

D) Małgosia, codojedzenia.pl - Sałatka warzywna z kaszą gryczaną

Przepis D: wygraj Komplet noży w magnetycznym stojaku Meteor Bamboo

E) Wytrawne Muffiny pizzowe z majonezem czosnkowym

Angelika, Ugotowani.tv

Angelika, Ugotowani.tv - Wytrawne Muffiny pizzowe z majonezem czosnkowym

Przepis E: wygraj 18-częściowy komplet talerzy Kaleidos, biało-pomarańczowy

F) Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka

Dominika, KULINARNE BEZDROŻA

Dominika, KULINARNE BEZDROŻA - Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka

Przepis F: wygraj komplet Nest, 9-częściowy zestaw kuchenny, nierdzewny

 

PAMIĘTAJ, że głosować możesz tylko raz, a w konkursie mogą brać wyłącznie komentarze, które zostały wpisane z wykorzystaniem adresu emailowego, służącego do logowania się na koncie Bonami.pl. Szczegółowe zasady akcji znajdziesz tutaj.

A więc który przepis i dlaczego wybierasz?

70 Comments

  1. Zdecydowanie jestem za sałatką warzywną z kaszą gryczaną bo nigdy wcześniej nie widziałam takiego połączenia- a trochę już żyje:) przepis ciekawy i naprawdę skomponowany z fajnych elementów, a do tego kojarzy mi się z taką staropolską kuchnia pewnie przez kasze i bób:) na pewno wypróbuje sama ten przepis- pychaaaa!

  2. Zdecydowanie tatar ze śledzia na carpaccio z burakiem! Zbliża sie wiosna, święta wielkanocne, a ta propozycja jest lekka i smaczna – zarówno na swiąteczny stół jak i wieczorne spotkania z przyjaciolmi :-) uwielbiam wszelkie rybne tatary, ale połączenie odśnieżającego ogórka ze słodkimi jabłkami i pysznie wyglądającymi buraczkami jest strzałem w dziesiątkę :-)

  3. Wybieram przepis F.
    Śledzie są bardzo zdrowe, przy czym zawierają mało kalorii. W Polsce znane w nieco tłustszych aranżacjach, dają przecież tak wiele możliwości przyrządzenia. Warto więc zapoznać się z kolejną. W towarzystwie buraka i jabłka z pewnością zyskują niepowtarzalny smak. Lekka, pełnowartościowa przekąska w sam raz na wiosenne dni.

  4. Pingback: Sałatka caprese wg Marty Pękalskiej - Magazyn Bonami.pl

  5. Pingback: Dominika Wójciak: Tatar ze śledzia wg Masterchefa - Magazyn Bonami

  6. Mój faworyt to tatar ze śledzia. Uważam, że połączenie śledzia i buraków jest po prostu mistrzowskie – wytrawne z odrobiną slodyczy. Można zjeść o każdej porze dnia.

  7. Głosuję na tatar ze śledzia na carpaccio z burakiem.
    Po prostu jest najlepszy! Dominika przygotowuje tradycyjne polskie produkty w lekkim wydaniu i pięknie je serwuje.

  8. PYYYYYCHAAA!!!! Wszystkie potrawy są piękne i na pewno smaczne, ale ja wybieram kiełbasę zapiekaną z batatami i serkiem pleśniowym. Dlaczego? Ponieważ danie to jest nie tylko sycące,ale także wykwintne i proste w wykonaniu. Nie każdy lubi ser pleśniowy, nie każdy na co dzień je bataty… ale to połączenie z kiełbasą, orzechami, fasolką itd. przypadnie do gustu nawet największemu kulinarnemu malkontentowi. Ten przepis z pewnością wykorzystam na wiosnę… PS. Nie mogę doczekać się już fasolki z mojego ogródka… Mniammmmm :))))

  9. Mój wymarzony przepis to tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka. Wszystkie składniki tej sałatki powodują radość na ustach tych którzy mogą jej skosztować, śledź przywoła wspomnienia świąt, ale też pobytu nad morzem, jabłka słodkie i chrupiące przywoła wspomnienie buszowania w sadzie, buraki szybko przywrócą chęć do życia i dobre samopoczucie a ogórek doda szczyptę delikatności, do tego miód, pieprz i inne przyprawy powodują, że sałatka ta jest eksplozją smaku, a prezentuje się fantastycznie i to nie tylko od święta, ale też na co dzień, jednym słowem poezja. No i te wspomnienia, które może przywołać, w trakcie spożywania jak i przyrządzania :-)

  10. Pingback: Pasta z fasoli i ciecierzycy od Vegeluv - Magazyn Bonami.pl

  11. Pingback: Ugotowani.tv: Wytrawne Muffiny pizzowe - Magazyn Bonami.pl

    • Zdecydowanie “Wytrawne muffiny pizzowe”. Przedstawiają sobą moje marzenie o wszystkim tym, czego jeszcze przez kilka miesięcy (póki karmię piersią) nie tknę. Wyraziste w smaku dzięki papryce, cebulce, przyprawom i dodatkowo majonez czosnkowy. Sycące przez obecność kurczaka i dodatkowo majonez czosnkowy. Apetycznie pachnące i czy wspominałam o majonezie czosnkowym do dekoracji :) Śnić mi się będą te muffiny. A za kilka miesięcy zrobię, zjem i będę sapać-ze szczęścia z przejedzenia. :)

  12. Zdecydowanie wybieram przepis E !
    Wytrawne Muffiny pizzowe z majonezem czosnkowym to idealny przepis na niespodziewaną wizytę znajomych, co w naszym domu dość często się zdarza. Stanowią doskonałą przekąską, która dodatkowo można wzbogacić mnóstwem wartościowych składników takich jak papryka, seler czy pomidory. Dodatkowo walory wizualne tego dania są nie do przebicia!
    Każdy łasuch skusiłby się na pizzę w takiej formie., w anturażu zgrabnego kleksa z majonezu czosnkowego.
    Wypróbuję ten przepis na jutrzejszej kolacji! Ja i mój brzuch już nie możemy się doczekać!

  13. Sałatka warzywna z kaszą gryczaną- dlaczego? bo nie wiedziałam że w jednej sałatce może znaleźć się tyle moich ulubionych składników. – cukinia, bób , kasza!!?? do tego truskawki!!?? po przeczytaniu przepisu po szoku jakiego doznała -co można ze sobą łączyć nadejszła wiekopomna chwila – zrobić sałatke i ją zjeść!!!

  14. jestem za tatarem ze śledzia zawarte w nim składniki są popularne i każdy może go sobie sam przyrządzić.Może to moje zdanie bo jestem zawodowym kucharzem ale trzeba rozpatrywać także te przepisy na jaka okoliczność byłyby serwowane i jaki rodzaj gości byłby zaproszony to też ważne w wyborze dla mnie wszystkie przepisy podane są proste w przyrządzeniu ale jestem jak wyżej za tatarem ze śledzia

  15. Sałatka warzywna z kaszą gryczaną brzmi pysznie i dlatego na nią oddaję swój smakowity głos!
    Nic tak nie podkreśli smaku nadchodzącej wiosny jak świeża sałatka z soczystych warzyw. I owoców! Sprytnie wmieszanych w warzywną kompozycję. Uwielbiam połączenie kaszy gryczanej z rukolą- ciekawy smak i dużo witamin! Do tego cukinia, sycący bób i wyśmienite awokado, a wszystko okraszone aromatyczną pietruszką i sokiem z cytryny- aż czuję powiew świeżego, wiosennego powietrza!
    Dressing miodowo-miętowy? Mmm, aż ślinka cieknie :) To idealne ukoronowanie tej eksplozji smaków.
    Z przyjemnością wypróbuję ten kuszący przepis na swoich Najbliższych :)

  16. Mój faworyt – to sałatka warzywna z kaszą gryczaną :) A dlaczego ? Powód jest prosty – mimo że mięsny ze mnie człek, to lubię wszelkiego rodzaju sałatki. A za kaszą gryczaną wręcz przepadam :) Obowiązkowo musi ona być w moim menu przynajmniej raz w tygodniu.
    Serdecznie pozdrawiam :)

  17. Bezsprzecznie wybieram przepis na”Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka”. Jest genialny w swojej prostocie, brzmi pysznie, łączy produkty, które są o tej porze roku najłatwiej dostępne i co najważniejsze – wyciska z nich to, co najlepsze. Połączenie buraków z jabłkami to petarda antyoksydantów. Natomiast śledź, jak większość ryb morskich, zawiera zbawienne dla nas kwasy omega-3 oraz omega-6 i do tego w najlepszej proporcji, o czym często zapominamy. Doskonałe połączenie myślenia o smaku z myśleniem o ekologii i myśleniem o prozdrowotnym wpływie diety na nasze zdrowie. Mega! :)

  18. Jestem zdecydowanie na sałatka warzywna z kaszą. Kasza jest to bardzo niedoceniany składnik wśród ludzi. Wciąż tak mało przepisów można znaleźć na Dania z kaszą. Wszyscy potrafimy robić sałatki, ale pierwszy raz spotykam się z tyloma połączeniami smaków i ten dressing. Bomba :-)

  19. Aaaaaa!

    Zdecydowanie tatar ze śledzia od Dominiki!
    Dlaczego?

    Wyobraź sobie, że starasz odżywiać się zdrowo i smacznie.
    A przy tym: po prostu nie lubisz ryb.

    Odważyłam się przygotować tę potrawę, bo chciałam zacząć jeść ryby ze smakiem, a ten przepis wyglądał wyjątkowo apetycznie…

    ….napomnę tutaj, że zrobiłam to z dużym dystansem i stwierdziłam, że jak nie będzie smakowało, to zje to albo kot, albo chłopak. :)

    Niestety, dostali niewiele, bo to jest TAK PYSZNE!

    Dzięki Dominika za przekonanie do śledzia! Wcale już mi tak nie cuchnie! :)

  20. Jak dla nie najlepszy jest Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka! Z okazji zbliżających się świąt Wielkanocnych, śledzie zagoszczą na polskich stolach, przygotowane w klasyczny sposób przez wszystkie Grażyny, Haliny itd.
    Wykorzystując przepis na Tatara ze śledzia, można w miły sposób zaskoczyć rodzinę, i wprowadzić świeży akcent do świątecznego menu.
    A tak naprawdę to po prostu lubię śledzie!!!

  21. Tatar ze śledzia Dominiki Wójciak dlatego, że: Śledź był od zawsze w Polsce rybą bardzo popularną, głównie przez posty (a przecież właśnie mamy post!!), które były bardzo przestrzegane w czasach historycznych. Nawet dokumenty w kronikach na dworzee Jagiełły wskazują pozycję – „6 beczek śledzi”. Śledzie – jak chyba żadne inne ryby – doczekały się wielu poetyckich opisów, wierszy i fraszek. Śledzie muszą wygrać bo śledź to śledź od gór aż do Tatr !!!!!

  22. Zdecydowanie E! Pizza i czosnek w wersji mini muffin na wynos-party to jest to! Mniaam ;)

  23. Zdecydowanie przepis E ! Mufiny wyglądają obłędnie ! i niesamowicie pewnie smakują :D kocham pizzę ;) tak jak moja rodzina – dlatego przepis spodoba się moim chłopakom – a ten majonez na mufince mmm .. jak wisienka na cieście :D wspaniale !

  24. E!!! Zdecydowanie Wytrawne Muffiny pizzowe z majonezem czosnkowym. Są genialne, smakują wyśmienicie. Uwielbiam robić i jeść muffiny na słodko, więc chętnie zrobiłam wytrawne,jak tylko zobaczyłam je na blogu. Sprawdziły się jako przekąska do wina ;-) Wszyscy znajomi zadowoleni i nawet zabrakło. Idealny smak. A ten majonez czosnkowy-rewelacja. Całe połączenie-niebo w gębie. Myślę,że zagoszczą na długo na moim stole.

  25. Pasta jest rewelacyjna ale wolałbym wygrać garnki….
    To głosowanie jest mocno tendencyjne bo głosuje się na nagrodę a nie na przepis….

  26. Śledź jest interpretowany na wiele sposobów. Sprawdzi się jako pomysł na codzienną kolację jak i wykwintną przystawkę zaostrzającą apetyt. Dlatego też tatar ze śledzia Dominiki Wójciak na stałe wejdzie do mojego menu. Odświeżony smak tak częstej w polskiej kuchni ryby przypomina o wiośnie i nadchodzącym nowym.

  27. Wybieram tatar ze śledzia. Chociaż miałam lekki dylemat z sałatką.

  28. Zdecydowany mój faworyt to “Wytrawne muffiny pizzowe z majonezem czoskowym”. Przepis prosty, aromatyczny i niebanalny. Idealny by zachwycić rodzinkę i znajomych, z pewnością go wypróbuję, bo to zdecydowanie moje smaki.

  29. Wybrałam coś, co jawi mi się jako połączenie wykwintności ze sprawdzonymi dodatkami, za nazwę, która dla laika może okazać się zbawienna w wyborze gdy ma ochotę na powiew nowości, za, sądząc po sposobie przygotowania, prawdziwą ucztę smaków: trywialnych, delikatnych, wyważonych i tak przygotowanych, by wszystko komponowało się w jeden idealny posiłek! Dominika z Kulinarnych Bezdroży stanęła na wysokości zadania.

  30. Moim faworytem jest przepis E na muffiny pizzowe. Kocham pizze i kurczaka. Jak dla mnie super połączenie składników. Połączenie składników z majonezem czosnkowym doskonałym pomysłem jest. super pomysł na ugoszczenie gości którzy wpadają niespodziewanie. Na pewno często będzie gościć na naszym stole

  31. Do niedawna pracoholizm nie pozwolił mi w pełni przeanalizować mojego rodzinnego menu tak aby było pyszne a przede wszystkim zdrowe. Teraz będąc w domu z całą świadomością wiem, że rodzina dostaje to co i jak powinna. Zdecydowanie wybieram F Dominiki, ponieważ staram się przygotowywać jak najwięcej ryb ze wzg. na ich właściwości i szkoda, że w Polsce jest tak niski procent ich spożycia; mnogość pozostałych składników i połączenie smaków co finalnie dopełnia nasze doznania a ostatecznie potrawa ta nie uszczupla zanadto naszych portfeli a może być wykwinte jak i codzienne w zależności od formy zaserwowania.

  32. przepis E! oprócz tego że brzmi wykwintnie i ekstrawagancko jest jak najbardziej na miejscu w każdej sytuacji – od wspólnego obiadu, poprzez zwykłą domówkę po wystawne przyjęcie. Ponadto uniwersalność przepisu pozwala na modyfikacje według własnego uznania.

  33. Tatar ze śledzia – polska tradycja w nowoczesnym , zdrowym i niezwykle estetycznym wydaniu!

  34. Zdecydowanie smakowity przepis na sałatkę warzywną z kaszą gryczaną, gdyż wpisuje się w mój gust idealnie :)
    Fajne połączenie takie świeże i wiosenne ;)
    Mogę prosić o porcję? :)

  35. Sałatka z kaszą gryczaną!
    Na pewno jej spróbuję bo wydaje się super pomysłem na wiosenno-letni czas, taka orzeźwiająca a jednocześnie sycąca. No i postanowienie noworoczne trzeba spełnić: będę jadła więcej kasz. ;)

  36. Aneta Zając Reply

    Jednoznacznie i zdecydowanie mój wybór padł na ”Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka”. Połączenie w tym tatarze prostych składników jest GENIALNE. To poezja smaku. A kleks z kwaśniej śmietany to dopełnienie całości. Kocham Dominikę za to, że potrafi ze zwykłych produktów, łatwo dostępnych stworzyć wykwintne danie.

  37. Zdecydowanie przepis E ,robiłam te Muffiny naprawdę polecam są pyszne :)))

  38. WYBIERAM BEZ ZMRUŻENIA POWIEKĄ:
    E) Wytrawne Muffiny pizzowe z majonezem czosnkowym.

    DLATEGO ŻE:
    – Jest wiosna, świeci słońce, śpiewają ptaki, więc MUFFINY nie muszą być już tylko słodkie.
    – Jest wiosna i MUFFINY można jeść małymi porcjami (zawsze można zjeść więcej bez wyrzutów sumienia).
    – Jest wiosna i w ramach obcięcia kalorii, w celu ograniczenia tłuszczowej warstwy izolacyjnej, nie trzeba jeść wyłącznie trawy. Litości – nie zrywajcie z MUFFINĄ.
    – Jest wiosna, a SMAK PIZZY jest cudny o każdej porze roku.
    – Jest wiosna i słowa “MUFFINA” i “PIZZA” w nazwie jednej potrawy dają błogie uczucie, że się zjadło obiad z deserem.
    – Bo jest wiosna + przepis się udał = jestem happy. Kto zrobi wg rad Andzeliki z ugotowani.tv ten zrozumie.
    MMMNIAM!

  39. Wszystkie przepisy wygladaja ciekawie ale moje serce zdobyl tatar ze sledzia, poniewaz zawsze wydawalo mi sie ze sledzie to znak przeszlosci, ktory wyszedl juz z mody i ktorego nie powinno sie podawac. Zaprezentowany przepis pokazuje jednak iz mozna sledzie podac w bardzo nowoczesnej, ciekawej i pysznej formie.

  40. Dla mnie sałatka warzywna z kaszą gryczaną to zdecydowanie numer jeden na tej liście. Kiedy byłem małym chłopcem kasza gryczana nie mogła mi przejść przez gardło. Kiedy podrosłem i stałem się dojrzałym mężczyzną odkryłem ją na nowo. W połączeniu z warzywami daje bombę witaminową tak potrzebną na progu wiosny. Bukiet zapachowy warzyw w połączeniu z niepowtarzalnym smakiem kaszy gryczanej daje nam wspaniały koncert dla naszych nozdrzy i kubków smakowych. Wiem, bo zanim dokonałem tego wpisu przyrządziłem ten przysmak. bardzo polecam. Na zdrowie.

  41. Zdecydowanie tatar – inne, ciekawe połączenie produktów. Smaczna kompozycja – wspaniale smakuje, wypróbowane. Polecam spróbujcie, a zagłosujecie na tą propozycję.

  42. Tatar ze śledzia, a zatem przepis “F” to mój zdecydowany faworyt. Lubię ciekawe wykorzystanie znanych i pozornie nieciekawych produktów. W zaproponowanym zestawieniu prezentują się znakomicie, smakują wybornie, doskonale się uzupełniają i przywodzą na myśl swieżość (tak wyczekiwanej przeze mnie) wiosny. Zdjęcie jest apetyczne, ciepłe światło zachęca do ucztowania. Ponadto, wybrany przez Blogerkę prezent to spełnienie moich marzeń! Długo poszukiwałam takiego zestawu, zwłaszcza że gdy piekę i gotuję, posługując się zagranicznymi przepisami, trafiam na miarki (cups), których przeliczanie na gramy to wyższa matematyka :) Powodzenia, Autorko przepisu na tatar!

  43. Głosuję na przepis F: Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka. Połączenie śledzia, który poprawia pamięć i wzmacnia serce z tatarem, ogórkiem i jabłkiem podane na carpaccio z buraka to połączenie wręcz idealne. Danie bardzo wykwintne. Zachwyciłoby niejednego wielkiego krytyka kulinarnego. Poza walorami smakowymi, trzeba podkreślić, że pięknie się prezentuję. Widać, że prezentacja potrawy została dokładnie przemyślana przez autorkę. Intensywny, czerwony kolor buraków doskonale współgra z jasnym tatarem. Całość uwieńczona łyżeczką kwaśnej śmietany, która tylko podkreśla wyśmienity smak dania. Chyba zostałam zmuszona wypróbować ten przepis :) Patrzę na zdjęcie, aż ślinka cieknie. Pozdrawiam!

  44. Wytrawne mufiny pizzowe to mój faworyt. Ciekawe połączenie z pozoru coś na słodko a w smaku niespodzianka. Ciekawy pomysł i smak. Super. Pozdrawiam

  45. Zdecydowanie wygrywa sałatka z kaszą gryczaną.Już wiosna puka do lodówki i wskakuje na talerze. A że mąż już posadził truskawki w ogrodzie, a ja wysiałam nasiona ,i zaglądam ciekawie co dzień czy już pokazują zielone główki .Z przyjemnością zrobię i zaproponuję mojemu ukochanemu mężowi i przyjaciołom tę sałatkę.

  46. Bardzo podoba mi się propozycja p. Dominiki – tatar ze śledzia. Przepis wydaje się być nader klasyczny, jednak wiele składników nie jest tak zupełnie tradycyjnych, choćby ten świeży ogórek, zamiast kwaszonego. Plus buraki?! Naprawdę fajny przepis i do tego, do jego przygotowania nie potrzebne są drogie, wykwintne składniki! Okres przedświąteczny składnia do poszukiwania fajnych przepisów, ja bardzo lubię nie tak bardzo pracochłonne przepisy, nowoczesne, ale z nutą tradycji. I ten właśnie taki jest. Na pewno pojawi się u mnie na stole! :o)
    P.S. Choć przyznam szczerze, że gdyby można głosować na więcej z nich – na pewno bym to zrobiła!

  47. Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka
    Dla mnie nr 1 to tatar ze śledzia. W tym przepisie jest wszystko co kocham czyli śledź, burak i chrzan. Dla mnie to połączenie idealne. Poza tym prezentacja bardzo wiosenna – cieszy oko po zimie :)

  48. Zdecydowanie wybieram przepis E, bo to połączenie najpyszniejszych rzeczy jakie można schrupać pizza, czosnek i majonez dla smaku i dekoracji. Idealnie nadaje się to podania na imprezie, każdemu zasmakuje, a muffinki wyglądają tak pysznie, że każdy się skusi… i zaskoczy :)

  49. Zdecydowanie śledzie :) Polska to kolebka śledziowej tradycji, ale tej ciężkiej i tłustej. Czas na miłą odmianę. Odświeżające ogórki i jabłka, na nowo odkryty burak w eleganckiej formie carpaccio… Piękne fusion nawiązujące do skandynawskich tradycji przygotowywania śledzi tak różnych od naszych. Poszerzajmy horyzonty :)

  50. Tatar ze śledzia. Brzmi pysznie, wygląda wiosennie, smakuje obłędnie. Idealne połączenie z pierwszymi ciepłymi wieczorami na tarasie :-)

  51. Głosuję na przepis F czyli tatar ze śledzia. Jest to idealny pomysł na kolację, a carpaccio z buraka już dawno skradło moje serce ;) poza tym jest to potrawa, która zawsze zaskoczy Twoich gości!

  52. Mój smakowity głos oddaję na Pastę z fasoli i ciecierzycy!!;-)
    Przepyyyszna pasta, którą możesz zjeść w domu, pracy czy na pikniku! Gdziekolwiek, a jest świetnym zamiennikiem dla wszelkiego rodzaju serków, masła i innych kalorycznych i nudnych smarowideł na kanapki. Fasola i ciecierzyca – łatwe do przygotowania, a w środku samo zdrowie!
    A do przechowywania brak mi słoja z hermetycznych zamknięciem, który jest mega stylowy i komponowałby się idealnie do mojej kuchni!;)

  53. Tatar ze śledzia rozpływa się w ustach,
    Jest smaczny, zdrowy, to istna rozpusta
    Bogaty w omega i witaminy
    Dla zdrowia, urody, chłopaka i dziewczyny

  54. Ciężki wybórrrrrrrr… Ale najwyraźniej nadeszły dni zasłużonej chwały dla śledzia! Dlatego wybieramy przepis F gdyż śledź zasługuje na to żeby być traktowanym po królewsku a w takim smakowitym towarzystwie nikt nie powie mi że nie jest :) Ważne dla mnie jest również że to danie to smakowy ale tez witaminowy koktail. Myślę że jest to idealne jedzonko na spotkanie ze znajomymi, zwłaszcza moimi bo uwielbiają śledzie w niebanalnych kompozycjach.

  55. Anka z Radomia Reply

    Sałatka warzywna z kaszą gryczaną!!!!!
    Dziewczyny dbamy o linie!! Wakacje tuż tuż, a plaża nam nie wybaczy choć malutkich grzeszków. Lato zweryfikuje kto, ile i co! Sałatka warzywna z kaszą gryczaną to najlepsze wyjście na “wejście”. Żyjmy zdrowo dla siebie i naszych bliskich, bo chyba lepiej żebyśmy na urodziny dostawali kwiatki niż zestaw leków na serce :) Jeszcze raz: Sałatka warzywna z kaszą gryczaną!!!!!!!!!!!!

  56. Wybieram przepis B .
    Sałatka caprese jest pyszna i szybko można ją przygotować :) Ja dodaję do niej ocet balsamiczny,ponieważ go uwielbiam.

  57. Tatar ze śledzia na carpaccio z burakiem!!!
    Musi być pyszny i co najważniejsze lekki i zdrowy. Do tego pięknie się prezentuje na talerzu:)))

  58. Trochę przewrotnie – chociaż wszystkie przepisy są super- wybieram E – wytrawne muffiny.
    dlaczego? sprawdzą się na każdym spotkani, przyjęciu, grillu, pikniku!!!!!!!! małe, poręczne na dwa gryzy. no i kto nie lubi pizzy!!!!!!! a tu taki super smak w zupełnie innej formie!!!!!! szczególnie super dla tych co ze słodyczy najbardziej lubią “kiszone ogórki” :) no i wyglądają obłędnie, aż ślinka leci – muszę je spróbować:)

  59. Wybieram tatar ze śledzia, ponieważ przepis zauroczył mnie połączeniem smaków i z pewnością go wypróbuję. Jest to zestawienie bardzo odważne – słony śledź połączony ze słodyczą miodu, przełamaną kwasowością jabłka i octu jabłkowego (bardzo wyrazistego), dopełniony ostrością chrzanu i cebulki, a jednocześnie złagodzony chrupiącym, soczystym ogórkiem i słodkawymi burakami. Danie to musi być niezwykle wykwintne, choć przygotowane z ogólnie dostępnych składników. Dodatkowo jest ono proste w przygotowaniu, a przecież o to nam chodzi, żeby zabłysnąć przed bliskimi nawet wówczas, kiedy mamy tylko chwilkę na przygotowanie posiłku.

  60. Sledzie pod każdą postacią dlatego jestem za tatarem ze śledzia

  61. Wybieram propozycję F – Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka.
    To wspaniała propozycja, która zawiera prawie same naturalne składniki: jabłko, czerwoną cebulę, chrzan, buraki, zielony ogórek i miód. To dobry pomysł na śniadanie, przekąskę w ciągu dnia, zdrową kolację – lekki, ale jednocześnie pożywny posiłek. Taki posiłek dostarczy nam zdrowych składników odżywczych, dzięki czemu poczujemy przypływ energii i dłużej nie będziemy głodni. Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka to również łatwa do przygotowania potrawa, która zaskoczyła mnie swoją – mimo całej prostoty – oryginalnością. Potrawa ta pokazuje miłość do gotowania i styl życia jej “autorki”. Zawiera wszystko, co uwielbiam: zdrową rybę, najsmaczniejsze jabłka i świeże warzywa z naszego rodzimego ogródka. Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka budzi we mnie ciepłe uczucia, gdyż przypomina mi o domu moich ukochanych dziadków, w ogródku których pięknie rosły wszystkie cuda natury: jabłka, buraki, cebula, chrzan, ogórki…..a dziadek ponad wszystko kochał solone śledzie.
    Serdecznie pozdrawiam
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

  62. Małgorzata Reply

    Zdecydowanie tatar ze śledzia. Uwielbiam tatara, uwielbiam śledzie. Połączenie sprawiło mi nie lada niespodziankę smakową. :)
    F – Tatar ze śledzia z jabłkiem, ogórkiem na carpaccio z buraka

    • Małgorzato, dziękujemy za chęć udziału w konkursie. Głosowanie trwało jednak do środy 25 marca, więc odrobinę się spóźniłaś. Zachęcamy jednak do śledzenia Magazynu i wzięcia udziału w kolejnej zabawie!

  63. Hurrra!!!!Ale się cieszę!!!!
    Baaardzo, bardzo dziękuję!!!
    Aneta

Leave A Reply

Navigate