Rozmowa z Moniką Mrozowską i konkurs o jej książkę kucharską!

Monikę Mrozowską może pamiętacie z popularnego serialu jednej z polskich telewizji kablowych. Z biegiem czasu jej zainteresowania zmieniły się i teraz swój czas poświęca propagowaniu zdrowego odżywiania. Z pasją angażuje się w akcje prozdrowotne związane z edukacją żywieniową, a także pisze znakomite książki kucharskie. Jedną z nich możecie wygrać u nas w specjalnym konkursie! (czytaj na dole strony). Postanowiliśmy zadać Monice kilka pytań o jej pyszny świat.

Seria “Przemytnicy” to kolekcja inspiracji, które zbieraliście podczas podróży po świecie. Gdybyś miała wytypować jeden smak, kuchnię, potrawę lub składnik, który lubisz najbardziej, co by to było?

Lubię różne potrawy, ale najbardziej doceniam te dania, w których rozmaite składniki przenikają się nawzajem. W domu najczęściej gotuję zupy. Uwielbiam te z dodatkiem mleka kokosowego, limonki, sosu sojowego, ostrej papryki i imbiru.

Monika dwoi się i troi, żeby jej potrawy smakowały też dzieciom!
Jak to jest z eksperymentowaniem w kuchni, kiedy mamy w domu małe dzieci? Jak zmienić niejadka w smakosza?

Zmieniam konsystencję, mieszam składniki za którymi dzieci nie przepadają z tymi, które bardzo lubią. Np. krem z awokado (Karolina, moja najstarsza córka, go nie znosi, a ma dużo kwasów omega, bananów i malin.) Pyszny, słodki, bez grama cukru.

Co najchętniej gotujesz na Święta? Postaraj się nas zaskoczyć :)

Podczas świąt w naszym domu muszą pojawić się potrawy takie jak: ryba po grecku bez ryby :), domowy pasztet, ale w wersji wege, albo…śledź w śmietanie bez śledzia.

Chcecie wygrać książkę Moniki pt. „Słodko zdrowo świątecznie”? Zajrzyjcie do kampanii i odpowiedzcie w formularzu na proste pytanie konkursowe!
Twoja nowa książka nosi tytuł „Słodko, zdrowo, świątecznie”. Zdrowe i jednocześnie słodkie i świąteczne? To nie idzie w parze!

Oczywiście, że idzie!:) Wydaje nam się , że ciasto bez cukru,czy pszennej białej mąki albo nie wyjdzie, albo nie będzie smaczne. Moje kruche ciasto ze śliwkami, do którego dodaję olej kokosowy i miód smakuje każdemu. Placek z malinami zawsze wychodzi i jest puszysty i wyrośnięty, a jagodzianki na mące orkiszowej znikają jeszcze ciepłe.

Chcesz się dowiedzieć do Monika wybrała by u nas do swojego domu? Obejrzyj jej specjalny wybór dla Bonami!
W świecie internetu trendy jedzeniowe zmieniają się co dwa miesiące. Najpierw mówią nam, żeby jeść margarynę, po chwili, żeby pod żadnym pozorem nie jeść margaryny: tylko masło! Gluten, GMO, olej palmowy, itd…. jak w tym wszystkim się połapać, żeby nie spędzić całego życia na zdobywaniu wiedzy o jedzeniu?

Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba zachować mądre proporcje. A odnośnie takiej najprostszej metody, która daje gwarancję zdrowego jedzenia, to wystarczy jeść jak najmniej przetworzone produkty, które naturalnie od wieków występują w naszym klimacie : kasze, rośliny strączkowe, nasze owoce i warzywa, zimnotłoczone oleje. I masło :-) Kocham masło, z wzajemnością :)

 

!!! KONKURS !!! zakończony!!!

Wygraj jedną z trzech książek Moniki Mrozowskiej Słodko zdrowo świątecznie”. Wystarczy, że odpowiesz na proste pytanie konkursowe (PODPOWIEDŹ znajdziesz w kampanii):

Jaki znany autor książek i programów kulinarnych inspiruje Monikę?

Odpowiedzi przesyłajcie za pomocą tego formularza. Konkurs trwa do 14.12.2016 r., do południa. !!!KONKURS ZAKOŃCZONY!!!


Monika

Monika Mrozowska

Aktorka, z wykształcenia pedagog, miłośniczka zdrowego gotowania.
Mama trójki dzieci: 13-letniej Karoliny, 6-letniej Jagódki i 2- letniego Józia.
Autorka 6 książek kulinarnych.
Lubi fotografować swoje dzieci oraz to, co ugotuje, szyć na maszynie, majsterkować, czytać książki i podróżować.

1 Comment

  1. Pingback: Relacja z Wyższego Poziomu Kobiecości vol. 2 – Magazyn Bonami.pl

Leave A Reply

Navigate